Relatietherapie

Doorbreken van patronen, herstel van vertrouwen en vernieuwde intimiteit

Jullie zijn al een tijd samen, maar jullie relatie loopt stroef en moeizaam. Jullie hadden gedacht dat je dit samen zou doen, maar het lijkt wel of ieder zijn eigen pad loopt.

Het voelt vaak eenzaam. Zo vaak is er ruzie of die ijskoude stilte. Jullie zijn elkaar emotioneel kwijtgeraakt. De seksuele dynamiek is beschadigd. En het lijkt alsof je ieder van een andere planeet komt. Jullie begrijpen elkaar niet meer.

Je bent bang dat de kinderen er ook iets van mee krijgen. De sfeer is regelmatig om te snijden. En allebei weten jullie dat dit eigenlijk zo niet door kan gaan. Jullie zouden het tij wel willen keren, als je maar zou weten hoe? Een van beide vraagt zich misschien af of jullie naar relatietherapie zouden moeten gaan.

Jullie relatie in een ander licht

Relatietherapie was vroeger een no go. Maar de scheidingen om jullie heen zijn ook realiteit. Dan komt zo’n no go ook wel in een ander licht te staan.

En stel nou dat het zou helpen? Dat jullie weer dichter bij elkaar komen? Dat er weer warmte komt in jullie relatie. Stel dat er weer vertrouwen zou groeien? Zou dat kunnen? Er is zeker herstel mogelijk! ‘Ook al zien we nu geen lichtpuntje?’ vraag je? Ja, ook dan!

 

Margreet van Gameren
als relatietherapeut

Zelf ben ik al heel lang getrouwd met dezelfde man. Met alle ups en downs is het nooit saai geweest. Wat hadden we achteraf graag relatietherapie gehad voor we gingen trouwen. We waren dan beter voorbereid en emotioneel gezonder het huwelijk ingegaan. Maar het liep anders. We hebben door de jaren heen een hoop geleerd, en een hoop afgeleerd. En hoe tof dat we na al die jaren nog steeds samen sterk staan.

Vanuit eigen ervaring en met de professionele kennis die ik in huis heb, help ik jullie weer in verbinding met jezelf en in verbinding met elkaar te komen. Zolang je bij elkaar bent, kan jullie relatie echt anders worden, beter! Ik geloof dat de problemen in jullie relatie kansen bieden en groeimogelijkheden geven, ook al zie je dat zelf op het moment niet.

‘Zoek eenvoud in warboel, zoek harmonie in onenigheid. In moeilijkheden schuilen kansen’
-Henri Nouwen-

Praktische informatie

Jullie kunnen bij mij terecht voor hulpvragen omtrent conflicten en strijd, vreemdgaan, contactloosheid, pornoverslaving of agressie.

Relatietherapie is voor lang getrouwde stellen die niet weten hoe ze verder moeten gaan en voor pasgetrouwden die hun leven samen goed willen beginnen. Je kunt ook kiezen voor een APK voor je relatie. Een kort traject waarmee je investeert in je relatie. Een cadeau die jullie jezelf geven en een boost voor de toekomst.

Over een relatietraject

Na jullie aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. We gaan aan de slag met jullie hulpvraag; waar lopen jullie tegenaan, wat is jullie beider verlangen en wat is er nodig om daar te komen? Ik geef jullie ook al wat inzichten mee naar huis waar jullie mee verder kunnen.

Na dit gesprek laat ik jullie weten of ik jullie kan helpen en hoor ik graag of jullie beide dit traject willen aan gaan. Daarna maak ik een behandelplan en volgt een traject van steeds 5 gesprekken. Waarna we de voortgang evalueren.

Werkwijze

 De gesprekken bestaan uit gesprekken zowel met jullie samen als individueel. Dit laatste omdat er vaak specifieke thema’s naar boven komen bij beide die iets meer aandacht nodig hebben. Dit onderzoeken we in individuele therapie.

Hoe we dit precies invullen doen we in samenspraak en met wat er nodig is in jullie situatie.

De relatiegesprekken duren 1 uur en bedragen €90,-. De tarieven zijn inclusief voor- en nawerk en van BTW vrijgesteld.

De ervaring leert dat een relatiegesprek soms meer tijd nodig heeft. Het is mogelijk om anderhalf uur af te spreken voor €135 euro.

De individuele gesprekken bedragen €80,- per uur.

Vergoeding

Psychosociale therapie wordt (gedeeltelijk) vergoed via de zorgverzekering en valt onder de complementaire zorg. Vraag jullie zorgverzekering hoe dit voor jullie is.

OVER EEN APK RELATIETRAJECT

Hoe ziet een APK relatietraject eruit?

Juist als het goed gaat in je relatie is het zo mooi om te investeren in elkaar. Middels een kort traject van 5 gesprekken kan dit. We starten met twee gesprekken waarin we kijken waar jullie behoeften liggen. We onderzoeken waar het vlammetje van de liefde soms belemmerd wordt om te branden. Daarna spreek ik jullie ieder apart in een individueel gesprek. Hierin leer je jezelf beter kennen en waardoor jij getriggerd wordt in de kleine issues. We sluiten het traject af met jullie samen.

Wat levert het op?

Door met elkaar in gesprek te gaan en de inzichten die ik jullie geef zullen jullie zien dat de eerste liefde die jullie voor elkaar voelden nog steeds het fundament is van jullie relatie. Door dit traject bouw je daar op verder. Jullie herkennen gemakkelijker patronen. Ongezonde patronen leren jullie sneller oplossen. Ook leren jullie hoe communicatie vanuit verlangen en behoeften jullie liefde en relatie sterker maakt.

Wat kost het?

Deze vijf APK gesprekken kun je nu voor een verlaagde trajectprijs van €445,- aanschaffen.

Extra verrassing bij een APK relatietraject

In ons huwelijk hebben we van tijd tot tijd samen tijd weg geplant. Soms was dat een relatietherapie weekend, maar ook avondjes weg. Samen uit eten, een zonsondergang kijken op het strand. Bij de (buiten)kachel een goed gesprek. Heerlijk vonden we dit en dat doen we nog steeds. Omdat ik zelf dol ben op deze date nights, heb ik nu een date・night・box gemaakt die je krijgt bij een APK voor je relatie. Wat daarin zit, blijft nog even een verrassing. Maar leuk is het en dat jullie een heerlijke avond hebben staat vast.

 

Reviews

Neem contact op

Is er nog een vlammetje in jullie relatie, al is het een waakvlammetje? Zijn jullie beiden bereid om je eigen aandeel in jullie relatiedynamiek te onderzoeken? Kiezen jullie voor leven in liefde en verbinding met jezelf en elkaar? Ga dan voor een traject in relatietherapie. Neem de eerste stap en meld je aan op de weg van Arise.