Over Margreet van Gameren
Over Margreet van Gameren
Als kind kon ik me uren vermaken in de zandbak. Met een paar vormpjes en een schepje maakte ik, met passie, honderden verschillende taartjes. Geweldig vond ik het om iets moois te maken met datgene wat voorhanden was.
Het was trouwens niet zo’n burgerlijk zandbakje (niets mis mee trouwens), maar een mega hoop zand in een soort opslag-silo, die mijn vader op de boerderij gebruikte. Ik hield toen al van creativiteit, van uitdaging en een beetje anders dan anders.
Altijd op zoek naar het goud
Het is een rode draad in mijn leven geworden, ook van mijn emotionele leven. Ik had een paar ingewikkelde ingrediënten waar ik mee moest dealen in mijn leven. Buiten de gangbare paden om mocht ik steeds meer ontdekken wie ik in essentie was en ben. Ik had de hulp van anderen nodig om niet steeds dezelfde rondjes te blijven lopen. Zij bleven staan voor het goud dat ik in mij had.
I’m in it with you.
I’m not here to fix you.
I’m not here to feel it for you.
I’m here to feel with you and let you know you’re not alone.
-Brene Brown-
Het proces van worden wie je in essentie bent ligt besloten in de naam Arise. Het is mijn diepe verlangen om die weg met jou te lopen. Om het goud in jou weer zichtbaar te maken, no matter what. De reis om daar te komen is geen gebaande weg. Maar dat is oké. We hebben het hier wel over goud, dat mag moeite kosten.
Werk | Scholing | Ervaring
- Relatietherapie, Training bij De Roos Opleidingen (2022-2023)
- Vierjarige opleiding tot Psychosociaal Therapeut, De Roos Opleidingen (2019-2023)
- Consulent bij Care for Cancer (2023-heden)
- Oncologie verpleegkundige bij specialistisch team: ZorgBrug (2007-heden)
- Diverse functies en projecten binnen Aglow (2004-2018)
- Diverse jongerenwerk en projecten binnen de kerk (2003-2010)
- IC-verpleegkundige: Groene Hart Ziekenhuis (2002-2007)
- Oncologieverpleegkundige: EMC/Daniël den Hoed (1998-2001)
- A-verpleegkundige: Bronovo ziekenhuis (1992-1998)
Werkwijze en methodieken
In de begeleiding maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring vanuit diverse professionele en wetenschappelijk bewezen theorieën, modellen en methodieken. Met deze integratieve aanpak kunnen we samen onbewuste processen bewust maken en onderliggende gevoelens verwerken. Naast dat ik begeleiding geef, neem ik zelf deel aan intervisie en supervisie. Dit betekent dat ook ik ondersteund word in mijn professionele ontwikkeling. Hier vind je een korte uitleg per theorie, model of methodiek:
De Transactionele Analyse-is een theorie ontwikkeld door de psychiater Eric Berne (1910-1970). De 3 posities van waaruit we reageren zijn de Ouder-Volwassene-Kind. Elke egopositie heeft typerende gedragspatronen van voelen, denken en ervaren. Dit heeft invloed op ons gedrag, gevoel, de communicatie en de relatie met onszelf en de ander.
Contextuele therapie is een therapeutische benadering die problemen en levensvragen in de context van de generaties bekijkt. Wat is er in jouw familielijn doorgegeven en wat heb je ontvangen? Op deze manier kijken helpt jou zicht te krijgen op wat jij te doen hebt. Jij kan de weg vrij maken voor de volgende generatie, door jouw schades en schatten op een passende manier te dragen.
Uit je hoofd naar je hart. Beeldcommunicatie is een therapievorm waarbij het onderbewuste wordt aangesproken. Ik maak gebruik van ‘een taal erbij’ door met dieropstellingen of met Playmobil-situaties jouw persoonlijke situatie inzichtelijk te maken.
Ervaringsgerichte therapie is een therapievorm waarbij ervaren, voelen en handelen centraal staan. Door te doen, ontstaat er een koppeling tussen denken, voelen en lichamelijke sensaties. Je leert je meer bewust te worden van wat er in jezelf gebeurt. Het leert je met aandacht te leven en werkt identiteitsversterkend. Ik maak daarbij ook gebruik van visualisatie-oefeningen en verhalen. Hierdoor komt er een balans tussen wat in het onderbewuste en bewuste speelt.
In het traumamodel stelt Ruppert dat bij iedere traumatisering een splitsing optreedt in iemands persoon. Dit deelt zich dan in drieën: het Traumadeel (de bevroren herinneringen met de traumasymptomen), het Overlevingsdeel (het overlevings- en beschermingsmechanisme) en het Gezonde Deel (de rest van de persoon).
Deze therapie is vooral gericht op de cognities. Waarbij ik gebruikmaak van ACT (Acceptatie en Commitment Therapie/Training), RET (Rationeel– Emotieve Therapie/Training) en inzichtgevende therapie.
Het liefst richten we ons op de toekomst, maar de oorsprong van herhalende patronen ligt in het verleden. De meest effectieve manier om dit aan te pakken, ligt in het teruggaan naar de bron. Tijdens een familieopstelling bekijken we het probleem in het heden en waar je deze herkent in het verleden. In de sessies brengen we dit in beeld met behulp van poppetjes, stoelen of vloermatjes.
Typisch Margreet
Naast mijn werk ben ik moeder van 3 heerlijke (bijna) volwassen zonen. Ik ben al heel lang getrouwd met Eduard met wie ik al zoveel mooie herinneringen heb gemaakt dat het te veel is om hier op te noemen. Daarnaast krijg ik energie van creatief bezig zijn. Ik geniet enorm van (taart) bakken, piano spelen, bloemschikken en journalen. En ik ben gek op projecten, van samen een oude caravan pimpen of een huis opknappen tot een feestje of een vakantie organiseren. Ik ga er helemaal van aan. Ik drink 24/7 thee. En ik word super blij van bloemen, zowel buiten als binnen. Ik neem ze zelfs mee op vakantie in de caravan.
Geloof speelt een belangrijke rol in mijn leven. Voor mij is de persoonlijke relatie met Christus essentieel geweest om niet om te vallen, maar juist te kunnen groeien. Ik ben dol op Zijn onvoorwaardelijke liefde. Het is de bron waaruit ik put en het fundament van mijn leven.
Reviews
Welkom op de weg van arise
In mijn werk als psychosociaal therapeut breng ik mijn eigen ervaringsdeskundigheid samen met mijn professionaliteit, om het goud in jou naar boven te halen.
Heb jij een verlangen om stappen te zetten om uit de situatie te komen waar jij in verzeild bent geraakt? Weet je dan van harte welkom om de eerste stap te zetten op de weg van Arise.
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Kijk op de inspiratiepagina voor meer over onderwerpen als relaties en identiteit.