Over hoe Praktijk Arise is ontstaan

Herken je dat, dat je door je leven heen van die momenten beleeft die zich uiteindelijk tot een verhaal rijgen? Ik had dat met het opzetten van mijn praktijk Arise.

Al op de basisschool vond ik muziek maken heerlijk. En vooral genoot ik van improviseren. Wat ooit begon met de vlooienmars en alle mogelijke improvisaties daarop, werd later een serieuzere poging door een lied te componeren met teksten. Een lied dat ik schreef heette Arise and shine. Achteraf was dit lied de aanleiding voor de naam van mijn praktijk en het fundament voor mijn werkwijze. Het is gebaseerd op een stuk in de bijbel wat gaat over een vrouw die gevangen zit. Ze zou vrij kunnen zijn, alleen ze weet het niet. Ze wordt wakker gemaakt en opgeroepen om stappen te zetten. Bekleed je met kracht, trek je mooiste kleren aan, schudt het stof van je af, ga op de troon zitten en bevrijdt je van de kettingen die je gevangen houden.

Wakker worden in het echte leven

Om stappen te kunnen zetten is het belangrijk dat je niet blijft slapen. Ik heb gemerkt hoe makkelijk ik me voeg naar hoe het altijd gaat. Gewoon omdat ik het zo geleerd heb, mezelf aangeleerd heb. Dat ik accepteer dat de dingen gaan zoals ze gaan. Maar om te groeien en vooruit te komen is het zo belangrijk om wakker te worden. Alert te zijn en te kijken wat er om je heen gebeurd. Als volwassen mensen hebben we daar invloed op, ook een verantwoordelijkheid in. We hoeven niet slapend door het leven te gaan. We mogen echt leven! Dus arise is als eerste een wake-up call om wakker te worden in het echte leven.

Dit wakker worden is ook een proces. Liever blijven we liggen in ons warme holletje. We wanen ons veilig en denken de controle te hebben. Maar het is verraderlijk om te blijven liggen, en zeker niet veilig op de lange duur. Het echte leven, leven we niet door te blijven liggen. We houden onszelf gevangen in denkpatronen, gevangen in een slachtofferrol. Terwijl het niet hoeft.

Een leven vanuit vreugde en dankbaarheid

En ik weet het, kijken naar hoe het leven echt in elkaar zit, is in eerste instantie geen gemakkelijke weg. Maar als we eerlijk zijn is het leven ook niet gemakkelijk door te blijven liggen. Hoe klein, hoe pijnlijk, hoe fake is je wereld dan?

Stel nou dat je wereld groter zou zijn dan dat kleine stukje waar je nu bent? Dat je deel kan nemen aan het echte leven. Dat al je emoties er mogen zijn. Dat je ook in de relatie met je partner, met je kinderen, met de mensen om je heen, niet leeft vanuit de automatische piloot. Maar dat je weer kunt leven vanuit vreugde en dankbaarheid?

Het kan! Ook voor jou! Het begint bij het wakker worden. Opstaan en gehoor geven aan het verlangen wat je misschien wel heel diep hebt weg gestopt. Het verlangen om authentiek te leven. Te leven vanuit wie jij echt bent. Aandacht te geven aan wat er van binnen in je leeft. Aandacht voor de blauwe plekken die je hebt opgelopen. Te kijken naar je overlevingspatronen. Of deze op dit moment nog wel adequaat zijn. Zodat tevoorschijn kan komen wat daaronder ligt. Namelijk jouw essentie. Wordt wakker mooi mens. Arise!

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt.
-Carl Jung-

Deel dit blog en inspireer anderen!

Gerelateerde blogs

drukvanbuitenrustigvanbinnen-praktijkarise-ouderkerkaandenIJssel-individueletherapie-psycholoog

Druk van buiten rustig van binnen

Identiteit & authentiek zijn
Margreet van Gameren
ik voel precies het verschil als er drukte is buiten mij én ik me ook druk voel in mijn hoofd en onrustig van binnen. En anderzijds ken ik het gelukkig ook dat ik veel dingen te doen heb maar me van binnen rustig kan voelen, dankbaar, Lees meer
Praktijk-Arise-reflecteren-op-de-liefde-Ouderkerk-aan-den-IJssel-Krimpenerwaard-verlatingsangst-bindingsangst-liefdesvrij-liefdesbang-relatietherapie

Reflecteren op de liefde.

Identiteit & authentiek zijn
Margreet van Gameren
Hoe weet je nou of je relatie is gebaseerd op een gezonde onvoorwaardelijke liefde of niet. Oftewel, ben je vrij om lief te hebben of ben je bang om verlaten te worden of bang om verstikt te worden. Liefdesvrij en liefdesbang is in het leven Lees meer
aanpassen-beschermingsmechanisme-individuele therapie

Keigoed in je aanpassen!

Identiteit & authentiek zijn
Margreet van Gameren
Pas op – bij het lezen van deze blog zou je geidealiseerde droombeeld van je ouders aan diggelen kunnen gaan – Wil je dit niet? – Lees dan niet verder of lees eerst deze blog. Laatst mocht ik het: een pasgeboren baby’tje vasthouden. Ik word Lees meer