Individuele therapie

Authentiek leven, in verbinding met jezelf en de ander

Je staat midden in het leven, maar het loopt allemaal niet zo lekker. Je begrijpt het eigenlijk niet zo goed, want je staat positief in het leven. Maar datzelfde leven is niet gemakkelijk.

Soms vlieg je uit de bocht met je emoties. Je reageert heftiger dan de situatie is. Je voelt de boosheid met een kracht in je, die je niet kent van jezelf. Of het huilen staat je continu nader dan het lachen.

En je begrijpt het niet. Waar komt dat vandaan? Zo ken je jezelf helemaal niet. Met je positieve karakter en je verantwoordelijkheidsgevoel verzin je wel weer iets zodat het weer een poosje gaat. Je vraagt niet snel hulp voor jezelf en de verwachtingen van andere mensen maken dat je doorgaat.

Omdat jij het waard bent

Maar de laatste tijd merk je dat er van binnen iets opborrelt wat aandacht nodig heeft.  Je weet het, je voelt het en toch vraag je je af: mag ik die tijd voor mezelf vragen? Is het überhaupt de moeite waard? Ben ik wel de moeite waard? Het antwoord is: ja, ja en nog eens ja! Jij bent het zeker waard om bij stil te staan. Jij bent het waard om aandacht te geven!

Over Margreet van Gameren
als therapeut

Uit ervaring weet ik hoe ingewikkeld het leven soms kan zijn. Te ontrafelen wat er op zo’n moment werkelijk aan de hand is. Eveneens weet ik uit ervaring hoe helpend het is als er iemand samen met je oploopt. In een individueel therapietraject loop ik graag samen met jou op. Ik bied je een veilige plek waar je je verhaal kwijt kunt. Ik luister en stel vragen om samen te ontdekken waar je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt.

Met mijn professionele kennis en mijn levenservaring sluit ik aan bij wat jij nodig hebt, zodat jij weer zicht krijgt op wie je ten diepste bent en zelf weer – authentieke – keuzes kunt maken om te leven in liefde en verbinding.

‘Op een liefdevolle manier
jouw eigen levensverhaal onder ogen zien is het moedigste
wat je ooit zult doen.’
-Brene Brown-

Praktische informatie

Je kunt bij mij terecht voor hulpvragen omtrent neerslachtigheid, burn-out-klachten, (seksueel) misbruik, traumaverwerking, verslaving, angsten, verlies, rouw, perfectionisme, identiteit en hooggevoeligheid. Het gaat erom dat je ervaart dat er meer nodig is, omdat je er zelf niet in verder komt.

Over een individueel traject

Na je aanmelding volgt een kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we aan de slag met jouw hulpvraag; waar loop je tegenaan, wat is je verlangen en wat is er nodig om daar te komen? Na dit gesprek laat ik je weten of ik je kan helpen en hoor ik graag of jij dit traject wilt aangaan.

Daarna maak ik een behandelplan en volgt een traject van steeds 5 gesprekken van een uur. Waarna we de voortgang evalueren. De prijs voor individuele gesprekken bedragen €80,- per uur. De tarieven zijn inclusief voor- en nawerk en van BTW vrijgesteld. Voor werkgevers hanteer ik een ander tarief.

De ervaring leert dat een langer gesprek nodig kan zijn. Het is ook mogelijk om anderhalf uur af te spreken voor €120,-.

Werkwijze

In de gesprekken kijk ik naar wie jij bent en wat jij nodig hebt. Wat heb je meegemaakt en welke invloed heeft dit in het heden? Samen werken we aan je doelen, zodat je weer authentiek kunt leven vanuit vreugde en verlangen, liefde en verbinding. In de gesprekken maak ik gebruik van mijn kennis en ervaring vanuit diverse (professionele en wetenschappelijk bewezen) theorieën, modellen en methodieken.

Vergoeding

Psychosociale therapie wordt (gedeeltelijk) vergoed via de zorgverzekering en valt onder de complementaire zorg. Vraag je zorgverzekering hoe dit voor jou is.

Reviews

Neem contact op

Wil jij inzicht krijgen in de schades en de schatten van jouw levensverhaal en de invloed daarop in jouw leven nu? Wil je leren hoe je kunt zorgen voor je emoties en hoe je met zachtheid en mildheid naar jezelf kunt kijken? Wil jij je huidige niet-helpende patronen en gewoontes doorbreken? Wil je weer terug naar de echte versie van jezelf en van daaruit keuzes maken? Wil je weer in verbinding met jezelf en de ander léven? Neem dan nu de eerste stap en meld je aan op de weg van Arise.